Recent

29
Home - Spijker iT
spijkerit.nl
43
Spijker Site | Normaal is ook maar een relatief begrip
tjeerd.eu
49
Fiante
fiante.nl
24
Home | Fie Huidkliniek
fiehuidkliniek.nl
29
Home Page
switchgroen.nl
41
Onafhankelijk advies & verkoop - Belgian Solar nv
belgiansolar.be
27
Stessens | Nieuwbouw & Renovatie
stessens.be

Deze 7 stappen helpen je bij het schrijven van blogs

Een blog beginnen is misschien niet altijd eenvoudig. Webteksten schrijven vinden veel website-eigenaren lastig en dat is goed te begrijpen. Onderstaande checklist kan je helpen bij de opzet van je eigen blog.


1. Kies een onderwerp

Het onderwerp is een belangrijk onderdeel van je blog. Het onderwerp moet specifiek zijn. Wanneer je bijvoorbeeld wenst te schrijven over boeken is dit te breed. Probeer nog specifieker te zijn, door je in zo’n geval te richten op een onderdeel van boeken, zoals het schrijven van boekrecensies. Met een goed gekozen onderwerp voorzie je jouw blog van een duidelijke focus. Dit is voor de lezers ook prettig.


2. Maak je blog persoonlijk

Bloglezers vinden het leuk als je schrijft over je eigen ervaringen. Door over je eigen ervaringen te schrijven, maak je je blog persoonlijker. Een persoonlijke blog is een unieke blog en dat trekt weer meer bezoekers.


Een tweede manier om je blog persoonlijk te maken, is door je lezers erbij te betrekken. Zorg er dus voor dat je lezers kunnen reageren op jouw verhalen. Probeer dan ook, zeker in het begin, op zoveel mogelijk reacties te antwoorden. Hierdoor voelen lezers zich betrokken en is de kans groter dat zij je zullen volgen.


3. Maak korte alinea’s

Om je blog overzichtelijk te houden, is het verstandig om regelmatig een witregel in te voegen. Maak je alinea’s dus liever kort en bondig. Je kunt je bijvoorbeeld voornemen om na elke drie tot vier zinnen een witregel in te voegen. Dit bevordert de leesbaarheid.


4. Gebruik hyperlinks

Probeer in elk blogbericht gebruik te maken van hyperlinks. Met hyperlinks verwijs je naar bepaalde informatie over een onderwerp, waardoor je meer diepgang creëert in je verhaal. Door te verwijzen naar externe bronnen, maak je jouw blog ook beter vindbaar in Google. Daarbij komt ook dat lezers jouw blog dan beter en betrouwbaarder vinden.


5. Promoot je blog

Een succesvolle blog betekent dat je veel volgers hebt. Om volgers te trekken, zal je promotie moeten maken. Het is dus aan te raden om jouw blog op zoveel mogelijk manieren te verspreiden. Via sociale media kun je je blog goed en gemakkelijk onder de aandacht brengen. Probeer ook consequent te blijven in het informeren van anderen over jouw blog.


6. Schrijf met regelmaat

Voorkom dat je blog inactief lijkt en schrijf regelmatig een nieuw blogbericht. Ook al weet je even niet goed wat je moet schrijven, doe het dan toch. Je blog hoeft niet altijd lang te zijn, maar probeer er een gewoonte van te maken om zeker één keer per week iets op je blog te schrijven. Het is ook weer niet de bedoeling dat je te vaak een nieuw blogbericht plaats, zoals iedere dag. Zorg daarin voor een goede balans.


7. Positieve attitude

Je blog is niet een uitlaatklep voor je negatieve gedachten en gevoelens. Daar zitten je lezers niet op te wachten. Het is beter om een meer positieve houding aan te nemen. Je hoeft dit wederom niet te overdrijven. Je mag zo nu en dan best je frustratie uiten, maar doe dit gematigd en gebruik (wanneer mogelijk) een vleugje humor.